След два дни масово недоволство, вълнения и съмнения къде, кога и

...
След два дни масово недоволство, вълнения и съмнения къде, кога и
Коментари Харесай

Премиерът диктува на здравния министър къде да се носят маски

След два дни всеобщо неодобрение, безредици и съмнения къде, по кое време и за кого носенето на маски ще стане наложително, през днешния ден на държавното съвещание министър председателят Борисов влезе в нормалната си роля на положителното ченге и даде следните директиви на здравния министър, който през днешния ден би трябвало да подпише заповед по въпроса:

„ Настоявам в нея (заповедта - б.р.) да бъде разказан всеки един подробност! Точно и ясно би трябвало да се изясни на хората, че когато човек върви самичък по улицата, кара колело, разхожда се в парка или е на открити места, където няма скупчване, не е належащо да носи маска. Ако желае – може да го стори, само че по негово предпочитание “, разпореди Борисов. 

Премиерът посочи, че „ обществата по света са разграничени и броят на тези, които не имат вяра, че има COVID-19, се усилва. В същото време броят на инфектираните върви нагоре в цяла Европа, от ден на ден хора подлагат на подозрения всички ограничения в отбрана на зравето “. 

" Болниците са претрупани сега, пациентите с COVID-19 са от ден на ден, заразява се медицински личен състав. Трябва да мислим и за лекарите, които са на първа линия. Европа вкара наложителни маски, в действие са изключителни положения, затвориха учебни заведения, заведения за хранене, обекти. Ние желаеме въз основата на убеждението и със прецизен надзор да запазим живота на медицинския личен състав, на всички чиновници на първа линия в борбата с COVID-19 и на всички български жители! ", акцентира Борисов. У нас обаче очевидно липсва какъвто и да е надзор, а персонален образец за това дава самият министър председател, който нарушава заповедите, само че остава ненаказан. Както " Сега " неведнъж писа, санкцията за влизането му без маска в ловешка черква ще платят данъкоплатците, защото РЗИ-Ловеч не посмя да му я наложи и вместо това глоби Министерския съвет, тъй като той бил уредник на визитата. За всеки различен жител носенето на маска на наложителните за това места е персонална отговорност.

В същото видео министър председателят разгласи оптимистимно, че към този момент са обезпечени доставките на лекарствения артикул ремдeсивир, „ с който се обезпечава лекуването на пациентите с COVID-19 до края на март 2021 година "  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР